×

Nieuws

05 oktober 2016

Samenwerkingsalbum De Kift en Rats on Rafts verwacht

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Fire Records

Als we naar één samenwerkingsalbum halsreikend uitzien is het die tussen het Rotterdamse Rats on Raft en het Zaanse De Kift. Beide bands hebben die zeer aantrekkelijke dwars en eigenheid die de Nederlandse muziek zo vaak ontbeert.

Het album is het resultaat van een samenwerking die in 2013 startte op het Metropolis Festival en door Paul Thomson van Franz Ferdinand werd genoemd als ‘The best act I’ve ever seen at a festival’

Het album Rats on Rafts/De Kift komt op 14 oktober uit bij het Britse label Fire Records waardoor internationale aandacht gelijk een zekerheid is. Het album, dat zowel op CD als vinyl wordt uitgebracht, is volledig analoog opgenomen en de hoezen werden, zoals bij De Kift gewoonlijk, door vrienden, familie en publiek in elkaar gezet.

Een eerste track van het album is met een sublieme clip al online gekomen. Wij willen je Last Days On De Zon natuurlijk niet onthouden. De perfecte indruk die je van deze zeer smaakvolle samenwerking alvast kunt krijgen.

De tour met het nieuwe album Rats on Rafts/De Kift start met de releaseshow op donderdag 13 oktober in het Patronaat in Haarlem. De tour gaat verder onder meer langs Rotterdam, Deventer, Utrecht, Tilburg, Leiden en Amsterdam. Kijk voor de tourdata op dekift.nl/agenda.