×

Nieuws

30 april 2010

Rush doet het liever echt

Geschreven door: Richard Verbrugge

De geruchten die al enige maanden rondgingen blijken waar. Het Canadese rocktrio Rush was door de organisatie van de Olympische Spelen benaderd om een optreden te verzorgen tijdens de openingsceremonie. Rush heeft het aanbod afgewezen omdat ze per se live wilden spelen en zingen en dat mocht niet van de organisatie.

In plaats voor een miljoenenpubliek een paar nummers te playbacken, werkte Rush gestaag door aan een nieuw album en maakten zich op voor de première van de langverwachte documentaire Rush: Beyond The Lighted Stage die werd geschoten door Rush Scot McFadyen en Sam Dunn. Die documentaire vond op 24 april jl. plaats in New York en werd daar met gejuich ontvangen.

Tijdens een interview verklapte bassist en zanger Geddy Lee dat de band binnenkort op tournee gaat en tijdens die tour het volledige Moving Pictures ten gehore zal brengen. De tournee heet om die reden de ‘Time Machine Tour’. Helaas voor Rush fans zijn er alleen data geboekt in Noord-Amerika. Nu is het tegenwoordig schering en inslag om oude klassiekers integraal te spelen. Roger Waters deed het met Dark Side Of The Moon en The Wall, Slayer deed het met Reign In Blood en binnenkort met Seasons In The Abyss, Megadeth speelt Rust In Peace en Judas Priest vierde onlangs het dertigjarig bestaan van British Steel. Rush doet dus lekker mee met de nieuwste trend. Aangezien Moving Pictures algemeen word erkend als Rush finest hour zal menigeen blij zijn met dat nieuws. Na de tournee werkt de band weer verder aan het album dat in de lente van 2011 moet verschijnen.