×

Nieuws

22 augustus 2011

Rudy van Gelder en Rob Mostert: Ideale combinatie!

Geschreven door: WiM Redactie

Op 16 september a.s. komt het nieuwe studio album Englewood Cliffs Sessions van jazz organist Rob Mostert uit. Het album werd opgenomen in de studio van Blue Note legende Rudy Van Gelder, die het album ook produceerde.

Een druilerige oktoberdag. Hammond organist Rob Mostert staat op het punt de levende Blue Note legende Rudy Van Gelder te bellen met de vraag of hij tijd en zin heeft om met hem een album op te nemen.

Rudy Van Gelder, inmiddels in de 80, heeft albums geproduceerd voor o.a. Miles Davis, Wayne Shorter, Dexter Gordon, John Coltrane, Herbie Hancock en… Jimmy Smith. De laatste is ooit verantwoordelijk geweest voor Rob’s liefde voor de Hammond. Begrijpelijk dat de anders zo vingervaste Mostert enigszins trillend het nummer in Englewood Cliffs, New Jersey belt. De telefoon gaat over en er wordt opgenomen. Voordat Rob iets kan zeggen, hoort hij Rudy roepen: “Is this a sales call?”

Een paar maanden later zit Rob Mostert met zijn band in de Rudy Van Gelder Studio. Dezelfde studio waar al die Blue Note grootheden hun albums hebben opgenomen. Hier ontstaat het album Englewood Cliffs Sessions, een souljazz album waar de vonken vanaf vliegen. Tijdens de opnamen wordt het telefoontje nog gememoreerd en inspireert het Rob tot het schrijven van de track Sales Call.

Als voorproefje op het album kun je deze track hier beluisteren:

Englewood Cliffs Sessions wordt dinsdag 20 september feestelijk gepresenteerd in Club Panama Amsterdam met special guest Jan Akkerman.