×

Nieuws

20 maart 2016

Robert Glasper brengt, met vrienden, een ode aan Miles

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Columbia

Als voor zovele jazzmuzikanten is ook voor toetsenheld Robert Glasper de legendarische Miles Davis een van zijn grote inspirators. Niet alleen de diversiteit in muzikale invalshoeken van Miles maar ook zijn voortdurende eigenzinnigheid en uitgesprokenheid is nog steeds een ware inspiratie voor Glasper. Het was dus niet raar dat Glasper gevraagd werd de complete filmscore te schrijven voor de binnenkort in de Nederlandse bioscopen te verwachten film Miles Ahead, een door acteur Don Cheadle geïnitieerde film over het leven van Miles Davis waarin Cheadle zelf de rol van Miles indrukwekkend voor zijn rekening neemt.

Glasper raakte na het maken van de filmscore weer zo in de ban dat hij het idee van een hedendaagse tribute aan Miles maar gelijk uitwerkte tot een songcyclus. Het album Everything’s Beautiful getiteld, bevat composities uit de gehele Miles catalogus en heeft met onder meer Stevie Wonder, Erykah Badu, Hiatus Kaiyote, Laura Mvula, Ledisi en KING een meer dan indrukwekkende gastenlijst.

Het album zal pas op 26 mei uitkomen maar reeds op Record Store Day (zaterdag 16 april) zal er een exclusieve EP beschikbaar komen met 3 tracks van het album.

Tracklisting Everything’s Beautiful:

 1. Talking Shit
 2. Ghetto Walkin featuring Bilal
 3. They Can’t Hold Me Down (met Illa J)
 4. Maiysha (So Long) (met Erykah Badu)
 5. Violets (met Phonte)
 6. Little Church (met Hiatus Kaiyote)
 7. Silence Is The Way (met Laura Mvula)
 8. Song For Selim (met KING)
 9. Milestones (met Georgia Ann Muldrow)
 10. I’m Leaving You (met John Scofield en Ledisi)
 11. Right On Brotha (met Stevie Wonder)