×

Nieuws

06 februari 2011

Rival Sons zorgen voor kippenvel

Geschreven door: Carl Puhl

Ik krijg de laatste tijd niet vaak meer kippenvel van een band. Over het algemeen ben ik redelijk laconiek over de muziek die ik hoor, maar de Rival Sons brengen hier verandering in. De beste manier om kennis te maken met de muziek van deze band is via hun Myspace website. Hier staan alle nummers van hun debuutplaat Before The Fire. Om de lezers toch een indruk te geven noem ik hier een aantal ingrediënten: een hele lading Led Zeppelin, ietwat Beatles, een snufje The Doors en een sausje van soul, rhythm & blues. En dat alles in een modern klinkend jasje; moddervette bas, heftige drums, scheurende gitaar en een dijk van een zanger!

In januari van dit jaar is hun EP Rival Sons verschenen en beschikbaar gemaakt via iTunes. Vier overweldigende blues-rock songs die je de ballen uit je broek blazen, een prachtig gevoelig akoestisch nummer en een schitterende klassieke rock-ballad. Overtuigende nummers met keiharde rock-gitaren, opzwepende zanglijnen, spannende drums en spetterende bas-riffs. Alles is heet aan deze band!

Rival Sons komt uit Californië en 9 mei verschijnt bij Earache Records hun nieuwe CD Pressure And Time. De band bestaat uit: Jay Buchanan (vocalen), Scott Holiday (gitaar), Robin Everhart (bas) en Miley (drums). Ieder bandlid heeft zijn eigen muzikale voorkeuren, waardoor de band zo’n eigen geluid heeft ontwikkeld. Toch valt er in ieder nummer veel te herkennen aan invloeden, waardoor de muziek iets heel vertrouwds krijgt. Liefhebbers van klassieke rock kunnen hun hart ophalen: Rival Sons hebben het in zich om de wereld te veroveren.