×

Nieuws

07 april 2016

Reikhalzend kijken we uit naar nieuwe Airbag album

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Karisma

Rockliefhebbers kunnen 10 juni 2016 alvast omcirkelen in de agenda want naast nieuwe albums van talenten als Rival Sons en Scorpion Child verschijnt die dag ook het nieuwe album van het Noorse gezelschap Airbag.

In onze review van hun derde album The Greatest Show On Earth schreven we al dat de band het beste Pink Floyd album in ruim dertig jaar had afgeleverd. De recensies voor dat album waren lovend. Tijdens de wereldreis van zanger Asle Trostrup maakte gitarist Bjorn Riis een prachtig soloalbum waarmee hij zijn meester David Gilmour’s laatste product makkelijk aftroefde. Na terugkeer van Trostrup werkte de band aan nieuw materiaal en recentelijk heeft men de opnamen voor het nieuwe album afgerond. De band meldt –zoals zoveel bands- dat dit hun beste werk tot op heden is. Onze interesse is dus gewekt.

Het nieuwe album heet Disconnected en verschijnt bij Karisma Records. Het album werd geproduceerd door Bjorn Riis en Asle Trostrup. Laatstgenoemde maakte ook het hoesontwerp. Het album telt zes nummers waarvan het titelnummer met ruim 13 minuten het langst is. Het album verschijnt op CD, 180 grams vinyl en als digitale download. De band belooft op haar Facebook pagina om binnenkort wat geluidsfragmenten te plaatsen.