×

Nieuws

26 juli 2022

Pulp verrast met aankondiging reünie-optredens in 2023

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Island

Een grote verrassing mag het zeker genoemd worden: Na een korte reünietour in 2011 blijkt het 25e jubileumjaar van meesterwerk This Is Hardcore volgend jaar een mooie reden om weer een reeks reünie-optredens te doen voor de band uit Sheffield die officieel in 2001 uit elkaar ging. Waar de optredens allemaal zullen plaatsvinden zal de komende weken bekend gemaakt worden.

Pulp zanger Jarvis Cocker maakte het nieuws bekend tijdens een interview over zijn biografie Good Pop, Bad Pop op de BBC. Het grote nieuws had hij vorige week al mysterieus ingeleid met de tweet ‘What exactly do you need for an encore’, een tekststrofe uit de song This Is Hardcore.

Vanaf dat moment gingen de geruchten over een reünie ineens heel snel rond. En nadat ook drummer Nick Banks al informatie deelde (‘Hey folks, unsurprisingly it’s all gone a bit mental on here. Gig details will be revealed as and when. Stay calm, hug your Pulp records and dream of going mental sometime in 2023), kwam in het interview met Cocker officieel het geweldige nieuws binnen.

De nadruk van de tour zal niet alleen op het jubileumalbum This Is Hardcore liggen, zoveel is ook al duidelijk. Dan kan ook niet anders met de volle catalogus die de band sinds 1978 bij elkaar speelde en die Pulp gedurende de jaren negentig met albums als His ‘n’ Hers (1994), Different Class (1995) en This Is Hardcore (1998) en de vele hits die daar vanaf kwamen, al net zo belangrijk maakte als Blur en Oasis.