×

Nieuws

29 maart 2016

Programma Pinkpop op drie namen na rond

Geschreven door: Pieter Visscher

Na de bekendmaking van 48 van de 58 acts voor Pinkpop 2016, zijn er zeven namen op de lijst bijgekomen. De ontbrekende drie namen worden eerdaags bekendgemaakt.

Vrijdag 10 juni is het programma met de komst van singer-songwriter Sara Hartman (foto) op Stage 4 compleet. De van oorsprong New Yorkse verhuisde naar Berlijn en bracht in januari dit jaar haar debuutalbum uit. Haar diepe stem maakt haar zeer herkenbaar binnen de klassieke popmuziek.

 Voor zaterdag 11 juni is Miamigo toegevoegd als openingsact op de Brand Bier Stage. Dansen is het enige dat je wil doen op de muziek van Miamigo. Hun nieuwste single heet What I Want en is te vinden op de ep Soda Lime Love, die december 2015 uitkwam.

Op zondag 14 juni openen Jungle By Night en Walking On Cars respectievelijk de 3FM Stage en Stage 4. Het Amsterdamse Jungle By Night staat bekend om hun klanken gebaseerd op afrobeat, ethio-jazz, funk, dub en rock. Walking On Cars is bekend van de hit Catch Me If You Can. Deze vijfkoppige, Ierse, alternatieve rockband speelt onder andere graag indiepop en indierock.

Ook komt de Garden Of Love terug op Pinkpop. Dit intieme singer-songwriterpodium biedt dit jaar plaats aan Clean Pete (vrijdag 10 juni), Madi Hermens (zaterdag 11 juni) en Midas (zondag 12 juni). Hoewel de naam anders doet vermoeden bestaat het akoestische popduo Clean Pete uit de oer-Hollandse tweelingzussen Renee en Loes. Hun nieuwe album Aan Het Licht bevat net wat meer cello- en gitaarklanken dan het debuutalbum Al Zeg Ik Het Zelf uit 2014 en is nóg frisser en mooier. Madi kennen we als openingsact van de Pinkpop-zaterdag in 2011. In 2015 besloot front(wo)man Madi Hermens als soliste verder te gaan met haar piano onder de arm. De 25-jarige Midas uit Zutphen maakt ‘alternatieve pop-folk met een rauw randje,’ zoals hij het zelf noemt. Hij toert momenteel met The Common Linnets en krijgt langzaam maar zeker bekendheid op de Nederlandse poppodia.

Voor de 47ste editie van Pinkpop zijn geen weekendkaarten meer verkrijgbaar, maar wel nog dagkaarten. Meer informatie: www.pinkpop.nl/tickets.