×

Nieuws

25 april 2013

Programma North Sea Jazz 2013 compleet

Geschreven door: WiM Redactie

North Sea Jazz heeft vandaag het complete programma van de komende editie op 12, 13 en 14 juli in Ahoy Rotterdam bekend gemaakt. Aan de eerder genoemde line-up zijn onder andere Terence Blanchard, Larry Graham & Graham Central Station met special guest Mark King (Level 42) en Brecker Brothers Band Reunion toegevoegd. Eerder werden Santana, John Legend, Sting, The Roots, Caro Emerald, Diana Krall, Marcus Miller, Sonny Rollins, Jamie Cullum, Kendrick Lamar en Bonnie Raitt al bevestigd.

Ook JJ Grey & Mofro, Ruben Hein, Karsu en Marcos Valle met speciale gast Lucas Santtana maken hun opwachting op de 38e editie van North Sea Jazz. Daarnaast speelt het Metropole Orkest twee keer: op zaterdag met de vocalisten Anthony Hamilton, Gregory Porter en Gretchen Parlato onder leiding van Jules Buckley én op zondag met Herbie Hancock gedirigeerd door Vince Mendoza.

Het festival heeft dit jaar geen ‘artist in residence’. Twee artiesten krijgen van de organisatie carte blanche om een avond in te vullen. In ‘Steve Coleman curates’ heeft de componist, bandleider en saxofonist Steve Coleman een eigen programma met Jonathan Finlayson & Sicilian Defense, Doug Hammond Quintet, Citizen X ft. Jean-Paul Bourelly en Steve Coleman & Five Elements. Als toevoeging viert John Zorn in zijn programma Zorn at 60 zijn zestigste verjaardig in een marathon van diverse projecten zoals het Song Project, Illuminations en Electric Masada.

Naast optredens van bekende namen biedt het North Sea Jazz Festival ook nieuw talent een podium om door te breken. In het thema Jazz Rocks! speelt een nieuwe generatie jonge muzikanten jazzmuziek in combinatie met rock, funk en soul. Voor het eerst zullen de bands BadBadNotGood, Dirty Loops en Snarky Puppy op het festival te horen zijn.

Ahoy Rotterdam:

  • Dagkaarten: € 79,- (excl. servicekosten), met CJP korting: € 69,- (excl. servicekosten)
  • Plusconcertkaarten: € 15,- / € 30,- (excl. servicekosten)
  • Driedagenkaart: € 189,- (excl. servicekosten)
  • All-in kaart: € 309,- (excl. servicekosten)
  • Group ticket (tot 10 personen): € 590 (excl. servicekosten)
  • Junior ticket (t/m 15 jr): € 20  (incl. servicekosten)

Kijk voor het volledige programma en het blokkenschema op: www.northseajazz.com.