×

Nieuws

08 juni 2010

Primeur! On Melancholy Hill Noodle ident trailer

Geschreven door: Elbert Niezen

Label: EMI

Update Na deze prachtige trailer hebben wij nu ook de stills van de nieuwe Gorillaz video On Melancholy Hill op onze site.

Een Gorillaz primeur! Vraag niet hoe, maar we hebben een trailer van de volgende videoclip On Melancholy Hill in de vorm van een ‘ident’ (videoportret) van bandlid Noodle. Deze heeft een creatieve connectie met de nieuwe videoclip. Wat mij, na het bekijken van de trailer, direct opviel was het masker wat Noodle opheeft. Voor wie het concert in Camden’s Roundhouse op vrijdag 30 april 2010 in London gezien heeft, of de livestream heeft gezien, zag bij het nummer On Melancholy Hill dit masker op het grote videoscherm terugkomen. Wat dit masker betekent en waar het voor staat is mij nog een raadsel.

Wie de videoportretten van 2D, Murdoc en Russel ook gezien heeft, ziet de Noodle ident helemaal in dezelfde stijl is. De stijl van de Stylo videoclip is al heel erg tof. Maar dit is weer helemaal de oude vertrouwde Gorillaz stijl. Heerlijk! Nu ik alle vier de videoportretten heb gezien, krijg ik het vermoeden dat de bandleden 2D, Murdoc, Russel en Noodle allemaal met een verschillende reden op het eiland Plastic Beach zitten. En dat ze allemaal op een andere manier er zijn gekomen. Ik hoop dat al deze videoportretten samen worden gevoegd tot een climactische laatste-eind-videoclip waarin alle plastic puzzelstukjes in elkaar vallen.

Maar nu eerst ‘trommelgeroffel’, even lekker de On Melancholy Hill Noodle ident bekijken.