×

Nieuws

04 oktober 2016

Pop-O-rama en de tegencultuur van Cocaine Piss

Geschreven door: WiM Redactie

Dat Pop-O-rama al enige tijd het allerfijnste qua muziek op tv is mag duidelijk zijn. Het programma wordt één keer per maand uitgezonden op Canvas (tv) en kan ook online bekeken worden op canvas.be. Aankomende zondag 9 oktober mogen we ons verheugen op een nieuwe uitzending met daarin Cocaine Piss en Dez Mona.

Pop-O-rama is een fris en vernieuwend reportageprogramma dat de alternatieve hedendaagse muziek benadert vanuit een originele invalshoek en zo een andere kijk geeft op muzikanten, hun manier van werken en de wisselwerking tussen hun muziek en de maatschappelijke context. De muziek en de inzichten van de artiesten plaatsen de dingen in een nieuw perspectief.

Uit het aanbod van festivals en clubs selecteert het programma telkens drie opvallende bands en muzikanten die recent in ons land te zien waren. In deze aflevering maken we kennis met de Luikse undergroundband Cocaine Piss, de Amerikaanse elektronica-artiest Dan Deacon en de melancholische minimale pianomuziek van de Limburger Jan Swerts.

Pop-O-rama nodigt ook telkens een Belgische band uit om naar de line-up te luisteren in de Poporama-auto en onbevangen hun mening te geven. Deze keer is dat Dez Mona.

Daarnaast licht een professional uit de muzieksector de selectie toe. In deze aflevering is dat muzikant, scenarist en regisseur Wim Reygaert.