×

Nieuws

21 april 2012

Pokey LaFarge verovert Nederland

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Munich

De afgelopen weken hebben ze op de meest ouderwetse manier mogelijk Nederland veroverd. Zaal voor zaal, stad voor stad, voor steeds enthousiastere groepen bezoekers en met veel ‘word of mouth’ promotie. Pokey LaFarge & The South City Three zijn nog een klein weekje in het land om de laatste ongelovigen te bekeren.

Het is dan ook een opvallend gezelschap. Helemaal van ‘nu’, maar tegelijk tijdloos klinkend alsof ze al sinds het einde van de jaren 20 van de vorige eeuw aan de oevers van de Mississippi zitten te spelen en ze à la Dorian Gray gewoonweg niet ouder worden. Niet in het minst vanwege de authentieke verschijning van frontman Pokey LaFarge. Op aanstekelijke manier mixt het kwartet ragtime, country blues en western swing en de vroege vogels zagen hen vorig jaar al aan het werk op het take Root festival, waar ze als bijprogramma in de gang eigenlijk net iets te veel aandacht trokken en ze de bezoekers aan hun lippen gekluisterd hielden. Toen uiteindelijk de eindtijd werd overschreden en de apparatuur werd ontkoppeld, ging de band onvermoeid (en dat kan gezien hun instrumentarium ook makkelijk) akoestisch verder. Wie de Jools Hootenanny heeft gezien met de jaarwisseling op de BBC (dezelfde aflevering waar ook Caro Emerald in te zien was) zal ook niet zijn ontgaan dat het combo een aanstekelijke publiekstrekker is.

Het vorig jaar mei uitgekomen album Middle Of Everywhere – hier in Nederland gedistribueerd door Munich – is inmiddels genomineerd voor twee Independent Music Awards. Eentje voor ‘Beste Americana album’, de andere voor ‘Beste Americana liedje’ in de vorm van het van dat album afkomstige Ain’t The Same. Jack White heeft hen inmiddels ook ontdekt. De band doet eind mei zijn voorprogramma’s in Los Angeles.

Hier zijn ze aan het werk in Spijkerboor:
[youtube_sc url=” 6EcXtsVJqv4″]

En hier eerder dezer maand in Vlissingen:
[youtube_sc url=” hI1cqD6rAu0″]

Vanavond en komende week kan je ze nog bekijken op deze locaties:

  • 21 april – Merleyn / Nijmegen
  • 22 april – EKKO / Utrecht
  • 24 april – Qbus / Leiden
  • 25 april – Nieuwe NOR / Heerlen
  • 27 april – Wageningen / Hof van Wageningen
  • 28 april – Rhythm & Blues Night / Groningen