×

Nieuws

08 januari 2017

Phil Lynott’s muzikale erfenis wordt groter

Geschreven door: Richard Verbrugge

Vijf jaar geleden berichtten we al over de vondst van 150 tapes met daarop onuitgebrachte muziek van de veel te vroeg overleden Thin Lizzy zanger, bassist en bandleider Phil Lynott. Jarenlang bleef het stil en vroegen we ons af wat er met die tapes was gebeurd. Deze week kwam er eindelijk duidelijkheid. 31 jaar na zijn overlijden komt er een box set van Phil Lynott.

Die box bevat in elk geval een versie van Ewan MacColl’s klassieker Dirty Old Town. Dat nummer overwoog Phil Lynott ooit om op te nemen voor zijn tweede solo album. Het kwam er echter niet van.

Alan Byrne, auteur van Phil Lynott bopgrafie zei tegen The Irish Sun: “Everybody knows Phil loved trad music from Thin Lizzy recording Whiskey In The Jar. But towards the end of his life, he hoped to do the same with Dirty Old Town and got some traditional musicians to record Dirty Old Town for his second solo album in Windmill Lane.”

Veel details over de box set zijn nog niet vrijgegeven. Het is zelfs onbekend of het gaat op nieuw materiaal, alternatieve takes, covers of live opnamen. Dat Lynott productief was blijkt wel uit zijn discografie. Met Thin Lizzy bracht hij twaalf albums in een periode van 13 jaar en en passant nam hij ook nog twee soloplaten op.

https://www.youtube.com/watch?v=vyZVMQofBGc