×

Nieuws

06 mei 2012

Paul Weller op 15 juni live in Amsterdam

Geschreven door: Dick Hovenga

Op vrijdag 15 juni geeft Paul Weller een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert zal vooral in het teken staan van zijn prima nieuwe album Sonik Kicks.

Paul Weller begon zijn muzikale loopbaan in de jaren 70 als voorman van de legendarische Britse punkband The Jam, waarmee hij hits als Going Underground, A Town Called Malice en That’s Entertainment maakte. Begin jaren tachtig slaat Weller een nieuwe muzikale koers in en richt The Style Council op. De band wordt vooral beïnvloed door jazz en soul, zoals gelijk te horen is op het succesvolle debuutalbum Cafe Blue, met daarop de hits My Ever Changing Moods en Long Hot Summer. Daarna besluit Weller solo te gaan. En met succes. Albums als Wild Wood (met daarop in de gelijknamige titelsong een hitsingle) en Stanley Road (met natuurlijk de evergreen You Do Something To Me) worden door zowel publiek als pers goed ontvangen. Naast zijn vaste aanhang weet de zanger ook de ontluikende britpop generatie te bereiken. Verder wordt hij wereldwijd door musici geprezen, bands als Blur en Oasis noemen hem als hun grootste inspiratiebron.

Deze Britse pop singer-songwriter leeft al jaren op een creatieve plek en heeft voor zijn nieuwe album Sonik Kicks wederom zijn grenzen verlegd. De voorverkoop van het concert in de HMH is reeds gestart.