×

Nieuws

08 december 2016

Oscillation, het derde album van Navarone verwacht

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Rodeostar

Op 20 januari komt dan eindelijk Oscillation, het derde album van Nederlandse rocktrots Navarone uit. Opgenomen met Joost van den Broek (onder meer Epica) klinkt de band strakker en sterker dan ooit. 2017 Lijkt daarmee het absolute doorbraakjaar voor de band te worden.

Oscillation is de opvolger van het twee jaar geleden verschenen Vim and Vigor en is voor de band een grote stap voorwaarts. Een nieuw management, een nieuwe (grote) boeker en een nieuw platenlabel (het Duitse Rodeostar) zijn daar maar een onderdeel van. Het is juist die grootse sound en de kwaliteit van de songs die het nieuwe album Oscillation zo ontzettend goed maakt. Altijd al een band geweest waar de ambitie vanaf spat, komt op dit derde album alles samen wat de groep al jaren zo goed maakt.

We houden alle vergelijkingen waar de band maar steeds aan bloot staat even voor ons. IJzersterke rock is gewoonweg ijzersterke rock. Dat Navarone een retestrakke band is met een geweldige ritmesectie, twee uitstekende gitaristen die zowel kunnen riffen en rocken als fraai melodieus met een ballad kunnen raken, en een innemende en in zang verpletterende frontman heeft, mag alom duidelijk zijn. Vanaf hun debuut A Darker Shade Of White (2013) en de daarop volgende concerten was al duidelijk dat Navarone kon gaan uitgroeien tot de belangrijkste rockband van Nederland.

De eerste single Snake werd afgelopen week vrijdag gepremieerd en zal iedereen wel heel erg doen uitkijken naar het nieuwe album.

Een aantal optredens heeft de band, volgend op de album release, al aangekondigd. Waarvan het album releaseoptreden in Doornroosje in thuisstad Nijmegen al bijna uitverkocht is. Er op tijd bij zijn om kaarten te scoren voor de concerten lijkt vanaf nu dus een meer dan belangrijk gegeven.

Voorlopige data Oscillation tour:

  • 20/01 Albumrelease Doornroosje, Nijmegen
  • 21/01 Monsters of Mariaheijde, Erp
  • 03/03 Vera, Groningen
  • 04/03 Rotown, Rotterdam
  • 09/03 Effenaar, Eindhoven
  • 10/03 Patronaat, Haarlem
  • 11/03 Tivoli De Helling, Utrecht