×

Nieuws

25 juli 2022

Op komst: eerste album Burghers Orquestra

Geschreven door: Edwin Hofman

Label: Dewityourself Records

Burghers Orquestra_Band

De afgelopen jaren bracht het uitbundig kletterende Burghers de mini-elpees Last Days of Man en Something for Everyone uit. Vorig jaar was het de digitale single Bomb Scare die het duo Niels de Wit (o.a. ex-Johan, ex-Electric Tears) en Simone Mansveld (o.a. ex-Bugs) in beeld hield.

Inmiddels heeft Burghers plaatsgemaakt voor Burghers Orquestra. Dit opent nieuwe dimensies. Het prettig, onstuimige bandje heeft het muzikale palet uitgebreid met nieuwe kleuren en laat de inspiratie en aandrijving uit nog meer hoeken binnenkomen.

Burghers Orquestra-lp

De voorliefde voor sixtiespop, -psychedelica en -garage blijft een drijvende kracht, maar op dit eerste album van Burghers Orquestra staan de stevige drums en gitaren minder centraal. We worden meer dan ooit allerlei kanten op gestuurd, dankzij een songboek gekleurd door sfeervolle poprock, innemende duozang, licht psychotisch orgelwerk, omineuze baslijnen, galopperende filmmuziek, intieme brushes, zwaar drumwerk, verwarrende dub, verrassende en smakelijke koperblazers, effectvolle gitaren, geestverruimende surf en nog veel meer.

Het album van Burghers Orquestra werd gewoon thuis opgenomen en dat zorgt er mede voor dat de muziek nog steeds lekker intiem en toegankelijk blijft. De plaat zal in september uitkomen. Op mooi zwart vinyl. In stijl.