×

Nieuws

03 maart 2017

Ook Piano Day 2017 wordt weer heel speciaal!

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Erased Tapes

De line-up voor de 2017 editie van Piano Day is rond. Het project ooit door platenlabel Erased Tapes opgezet, kent vele afsplitsingen wereldwijd maar de avond in St Pancras Old Church blijft toch het fraaie middelpunt. Dit jaar zullen onder meer Arthur Jeffes (Penguin Cafe), Craig Armstrong, Douglas Dare en de onverslaanbare Neil Cowley acte de presence geven. Pracht van een line-up.

“Why does the world need a Piano Day? For many reasons. But mostly, because it doesn’t hurt to celebrate the piano and everything around it: performers, composers, piano builders, tuners, movers and most important, the listener.” — Nils Frahm

Piano Day, onderhand een wereldwijd fenomeen, was vorig jaar wederom een doorslaand succes. Van Londen tot Tokyo werden er speciale pianoconcerten gegeven die in muzikale stijlen soms volledig afweken maar door de energie en emoties een gelijkwaardige uitwerking hadden. Het idee Piano Day huist in het feit dat de concerten plaatvinden van huiskamers tot aan concertzalen maar dat er daarnaast ook lezingen over piano of zelfs poëzie gewijd aan de piano wordt voorgedragen.

De editie van dit jaar staat in het teken van The Worldwide Tribe een organisatie die zich als doel heeft gesteld om de wereld een positieve boodschap te brengen over sociale verandering. Zij gebruiken een creatieve en persoonlijke manier van verhalen vertellen die echt hout snijden terwijl ze de inkomsten investeren in kleinschalige projecten die echt levens redden, zoals de talloze vluchtelingen die over de hele wereld reizen en een plek proberen te vinden.

The 88th Day is Piano Day.

F St Pancras Old Church line-up:

Arthur Jeffes (Penguin Cafe)

Ayo Vincent (World Heart Beat Music Academy)

Beyries (CA)

Craig Armstrong

Douglas Dare

Jean-Michel Blais

Lucinda Chua

Neil Cowley (Neil Cowley Trio)