×

Nieuws

28 augustus 2011

Onstuimig debuut van Emeli Sandé

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: EMI Records Ltd.

Emeli Sandé mag met recht een zeer opvallende nieuwe stem genoemd worden. Haar eerste, zeer opvallende solo single Heaven is nu uit.

Ondanks het volgen van een studie medicijnen startte Sandé zo’n 2 jaar geleden ook met het schrijven van songs voor anderen, nadat ze dit jaren puur voor zichzelf had gedaan. In eerste instantie met gelijkgestemde jonge artiesten als Professor Green, Chipmunk en Devlin. Maar ook de in Engeland zeer populaire popartieste Cheryl Cole wist haar te vinden. En al snel ging het bijzonder snel met de songschrijver die tegelijkertijd ook als zangeres ontdekt werd. Binnen het grote team van songschrijvers voor winnaars van de populaire talentshow op de Britse tv wist ze al snel een plek te veroveren. Zo schreef ze reeds songs voor Leona Lewis en Susan Boyle.

Na de diverse opvallende samenwerkingen met Chipmunk, Devlin en Wiley, maakt ze nu met Heaven haar debuut als solo artiest. Het is een zeer aanstekelijke, op heerlijk stuiterende beats en door strijkers gedragen veelbelovende eerste single. Haar fraaie soulfulle stem is het die de track naar een grote hoogte brengt.

Een debuutalbum wordt pas begin volgend jaar verwacht.