×

Nieuws

28 februari 2018

Om in de gaten te houden: Durand Jones & The Indications

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Dead Oceans

Mooi verhaal in tijden waarin de commercie in de muziek zo aan het doorslaan is en de media daar als makke lammetjes achteraan huppelt. Durand Jones, door zijn oma naar het jeugdkoor gestuurd en als zanger maar ook als saxofonist gevormd, verkaste in 2012 van kleine stad in Louisiana naar Indiana waar hij al snel een vriendschap sloot met drummer Aaron Frazer, gitarist Blake Rhein, bassist Kyle Houpt en organist Justin Hubler. Durand Jones & The Indications (geweldige bandnaam!) was een feit.

Geïnspireerd door oude soul en rhythm & blues singles schreven ze al snel zelf songs en maakten ze op zondagen avonden tot vroeg in de ochtend opnamen in de oefenruimte. Ze trokken de aandacht van Colemine Records eigenaar Terry Cole die subiet van Smile, zijn eerste favoriete Durand Jones & The Indications track, een single liet persen. Het ontketende lokaal en al snel landelijk een ware sensatie onder soulliefhebbers.

Terwijl dat gebeurde was de band de studio al ingedoken om een debuutalbum op te nemen. Nou ja studio… het was meer een veredelde oefenruimte om kosten te besparen. Het 8 tracks tellende debuut werd voor maar 452,11 dollar (Cole bewaarde de bonnetjes!) opgenomen. Het platenlabel maakte zich geen illusies of het album het goed zou doen maar was wel optimaal verbaasd over de geweldige kwaliteit van de opnamen en de songs.

Het duurde niet lang voordat de buzz begon en eerst lokale magazines en al snel daarna ook de landelijke magazines over het album begonnen te schrijven. En de recensies waren erg goed. Het grotere en immer innovatieve platenlabel Dead Oceans hoorde van de buzz en nam contact op met Cole om het album voor de wereld op te nemen en zodoende krijgt het album nu een wereldwijde release op 16 maart.

Wij zijn al volledig om. Het debuut van Durand Jones & The Indications is soul in zijn meest pure en eerlijke vorm en zo aanstekelijk en emotievol als het beste dat we in het genre kennen.