×

Nieuws

23 augustus 2014

Obituary brengt Inked In Blood uit via Relapse

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Relapse Records

Death metal legendes Obituary brengen hun nieuwe album Inked In Blood uit via Relapse Records. In Europa verschijnt het negende album op vrijdag 24 oktober. Pre-orders van Inked In Blood zullen eerder beschikbaar komen. Na bijna drie decennia death metal wordt Obituary nog steeds beschouwd als de avant garde van dit metalsubgenre en wordt Inked In Blood nu al beschouwd als één van hun heerlijkste momenten uit de goddelijke discografie van de band.

Obituary heeft een album teaser gemaakt gebaseerd op drie splinternieuwe tracks van Inked In Blood. De riffs knallen als tevoren en zetten veel van de hedendaagse death metalbands het schaamrood op de kaken. Obituary zijn de stichters van het genre en hebben in de begindagen overduidelijk hun invloed gehad. Ik zou Inked In Blood geen instant classic willen noemen, maar de verwachtingen zijn zeer zeker hoog en we kunnen er enkel op vertrouwen dat deze beloftes ingelost worden.

Ter promotie en na het verschijnen van Inked In Blood zal de band op tournee gaan door de Verenigde Staten van Amerika. Optredens in Europa kunnen wellicht al begin 2015 verwacht worden, hoewel de band recentelijk nog in ons land was voor een tweetal optredens eind juli.

Tracklisting Inked In Blood:

 1. Centuries of Lies
 2. Violent By Nature
 3. Pain Inside
 4. Visions in my Head
 5. Back on Top
 6. Violence
 7. Inked in Blood
 8. Deny You
 9. Within a Dying Breed
 10. Minds of the World
 11. Out of Blood
 12. Paralyzed With Fear