×

Nieuws

08 december 2016

Nog eenmaal Deep Purple?

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Ear Music

Begin 2017 brengt Deep Purple haar twintigste en vermoedelijk laatste studioalbum InFinite uit. De legendarische Engelse band gaat ter promotie van dat album nog eenmaal op wereldtournee die de naam veelzeggende titel The Long Goodbye meekreeg. Op vrijdag 2 juni 2017 staat de band in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop begint 13 december a.s.

InFinite is de opvolger van het relaxte, ijzersterke album So What?! dat in 2013 verscheen en vrijwel overal lovende recensies kreeg. Van de klassieke bezetting zijn zanger Ian Gillan, bassist Roger Glover en drummer Ian Paice nog over. Origineel toetsenist Jon Lord overleed een paar jaar geleden, maar zijn plek was toen al overgenomen door Don Airey. De gitaar is in handen van Steve Morse die de beroemde gitaarpartijen van Ritchie Blackmore moeiteloos naspeelt en zelf ook de nodige gitaarkunsten toevoegt.

Deep Purple heeft tal van klassiekers op haar naam staat zoals In Rock, Machine Head, Burn en Stormbringer. De bekendste nummers zijn nog altijd Child In Time en Smoke On The Water, vaste prik in de top2000.

De mannen van Deep Purple staan sinds de jaren 70 op het podium en hebben sindsdien meer dan 120 miljoen albums verkocht. De band wordt beschouwd als één van de meest iconische rockbands van de vorige eeuw en werd begin dit jaar opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.