×

Nieuws

11 januari 2011

Nieuwe video en tournee voor Dew-Scented

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Prosthetic Records

De Duitse thrashers van Dew-Scented hebben een video uitgebracht voor het nummer Arise From Decay van hun in 2010 verschenen CD Invocation. Deze is in Noord Amerika uitgebracht door Prosthetic, in Japan door Spiritual Beast en in Europa door Metal Blade. Je kunt de video van Arise From Decay bekijken op de site van Metal Injection.

Vocalist Leif Jensen: “We hebben het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het promoten van ons nieuwe album Invocation door op tournee te gaan door Europa. Het leek ons daarom een goed idee om beelden van deze tour in de video te gebruiken. We hebben gekozen voor Arise From Decay, de opener van onze nieuwe CD, omdat het een energiek nummer en een belangrijke component van onze live show is. Wij gaan binnenkort van start met een tournee van vier weken door Europa samen met Nile en Melechesh. We hopen jullie allemaal tegen te komen. Laten we er een heavy nieuw jaar van maken!”

De band heeft aangekondigd dat gitarist Michael Hankel (ex-Erosion, Holy Moses) de plaats in gaat nemen van Martin Walczak, die de band vorige week heeft verlaten. Michael is een bekende van de band en de bandleden zijn ervan overtuigd dat hij een goede aanvulling is voor de komende optredens.

Op 7 en 14 februari doen de bands van de ‘Those Whom The Gods Detest European Tour 2011’ ook Nederland aan. Op de eerste datum staan Nile, Melechesh, Dew-Scented en Zonaria in Doornroosje te Tilburg, op de tweede datum staan ze met Drakrise als opener in Baroeg te Rotterdam. Kaarten kunnen gekocht worden via de site van Doornroosje en de site van Baroeg. Een dag later treden de bands op in Trix te Antwerpen.