×

Nieuws

21 april 2010

Meer deluxe editions van Mike Oldfield op komst

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Universal

Na het grote succes van de heruitgave van ‘Tubular Bells’ en de ‘Mike Oldfield Collection’ van vorig jaar, zullen er door Universal in juni van dit jaar ook 2 andere legendarische albums van Mike Oldfield in een deluxe edition gaan uitkomen. Het gaat om de albums ‘Hergest Ridge’ en ‘Ommadawn’.

‘Hergest Ridge’ werd officieel uitgebracht in 1974, een jaar nadat Mike Oldfield wereldberoemd was geworden met ‘Tubular Bells’. Het album is net als ‘Tubular Bells’ ook een lange suite, waarbij zijn liefde voor het platteland deze keer de basis vormt. Na het grote succes van ‘Tubular Bells’ had hij zich in alle rust in een groot huis op het platteland verschanst. De nieuwe uitgave laat een uitmuntende nieuwe mix van alle composities horen. Daarnaast zijn ook alle originele demo’s voor het album nu toegevoegd. Zelfs de cover is aangepast naar deze tijd met een bij Google earth verkregen nieuwe foto van het gebied rond Hergest Ridge. De originele foto gemaakt met een fisheye lens was nooit een favoriet van Oldfield.

‘Ommadawn’ werd in november 1975 uitgebracht en wordt door Oldfield nog altijd gezien als zijn meest favoriete album. Opgenomen in zijn landhuis/kasteel in Hergest Ridge nam hij dit keer 2 lange suites op die elk een plaatkant vormden. De invloeden uit de Ierse als wel de Afrikaanse muziek zijn in de composities optimaal hoorbaar. Het met vette Ierse invloeden voorziene ‘In Dulce Jubilo’ geldt als het meest bekende stuk van het album. Het was in 1975 rond de kerst een enorme wereldhit. Op de deluxe edition vinden we straks tevens de originele demo’s.