×

Nieuws

18 mei 2021

Nieuwe single Burghers voert terug naar de jaren zeventig

Geschreven door: WiM Redactie

Burghers - Bomb Scare

Burghers bestaat uit Niels de Wit (o.a. ex-Johan, ex-Electric Tears) en Simone Mansveld (o.a. ex-Bugs). Het duo bracht vorig jaar november nog het album Something For Everyone uit en nu is er alweer reuring: de single Bomb Scare. We moeten er wel bij vertellen dat 2021 een vinyl-loos jaar zal worden voor Burghers, dus deze single blijft (voorlopig) digitaal.

Bomb Scare is een onweerstaanbare, lekkere, stevige en klassieke poprocker die terugvoert naar de jaren zeventig; de jeugd van de makers. Een tijd van kapingen, bommen, dictators en de Club van Rome. Maar ook van glam rock, Toppop en Barbapapa. De clip is een feest van herkenning voor eenieder die de seventies bewust heeft meegemaakt. Wat zien ik daar? Grobbebollen? En was dat niet Jack Jersey?

De ‘B-kant’ van de single is Truth, een nummer dat nog werd geschreven door de vader van zanger/gitarist Niels de Wit. In 1972. Een Kinks-achtige song waar de componist zijn angstbeelden van een overbevolkte wereld in kwijt kon. Aangevuld met een nieuw middenstuk krijgt het nummer bijna 50 jaar later een nieuw leven.