×

Nieuws

09 juli 2016

Nieuwe muziek van Scott Walker aanstaande

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: 4AD

De legendarische Scott Walker heeft de filmmuziek gemaakt van de zeer opvallende debuutfilm The Childhood of A Leader van Brady Corbet. Het betreft de eerste muziek sinds zijn onvolprezen album Soused (2014) dat Walker samen met het Amerikaanse Sunn O)))) maakte.

De film naar een verhaal van Jean Paul Sartre, over de jeugd van een fascistische leider, wordt nu al gezien als een van de meest besproken films van dit jaar. Vooral ook door de adembenemende hoofdrol van de jonge Tom Sweet. Het controversiële verhaal werd in Budapest opgenomen en in de film wordt zowel Frans als Engels gesproken.

De muziek van The Childhood Of A Leader werd in vier verschillende sessies opgenomen en voor het eerst met orkest live uitgevoerd tijdens de première van de film op het Rotterdams Filmfestival begin dit jaar.

De samenwerking tussen Corbet en Walker is een zeer logische gezien de heftigheid van het verhaal van de film en de muziek die Walker de laatste jaren maakt. Brady Corbet lichte reeds op de Nederlandse tv zijn keuze voor Walker overduidelijk toe.

De soundtrack van de film verschijnt op dubbel vinyl en verschijnt op 19 augustus via 4AD. Scott Walker maakte reeds eerder de soundtrack voor de film Poly X uit 1999.