×

Nieuws

05 maart 2014

Nieuw soloalbum Marc Ford verwacht

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Munich/V2

Holy Ghost is het vijfde solo album van de voormalige lead gitarist van The Black Crowes, die wordt gezien als een van meest getalenteerde van zijn generatie en gespeeld heeft met o.a. Ben Harper en Gov’t Mule. Op het album, wat op 14 pairl in de winkels ligt, speelt Marc in een iets andere versnelling, samen met leden van de Britse country/soul band Phantom Limb. De band die afgelopen jaar helaas ter ziele is gegaan en van wie hij het laatste album produceerde.

Opgenomen in de legendarische Rockfield Studio in Wales en geproduceerd door Stew Jackson, een van de twee gitaristen van Phantom Limb en met hulp van zijn vrouw Kirsten op zang en zijn zoon Elijah op gitaar. Mede door de begeleiding van Phantom Limb is Holy Ghost nu al een van de belangrijkste America/Roots albums van dit jaar.

Marc Ford is heel duidelijk over de samenwerking : “ One day it just dawned on me, wait a minute, Phantom Limb is the perfect band for this.” In mei komt Marc Ford met Phantom Limb naar Nederland voor een aantal optredens.

  • 1 Mei Bitterzoet Amsterdam
  • 2 Mei Heartland Festival Hengelo
  • 3 Mei Rhythm & Blues Night Groningen