×

Nieuws

16 februari 2018

Nieuw label en album voor supertrio DeWolff

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Mascot

Een paar jaar geleden meldden we dat de beste rockband van eigen bodem DeWolff een eigen label was begonnen. Een platenlabel draaiend en renderend houden is geen kattenpis en vraagt andere vaardigheden dan nummers componeren en schitteren op een podium. Een paar maanden geleden kwam dan ook het nieuws dat DeWolff had getekend had bij Mascot records, het label dat bijvoorbeeld Joe Bonamassa’s carrière katapulteerde.

Een dergelijke stoot vooruit is DeWolff van harte gegund. Het nieuwe album heet misschien wel daarom Thrust. Het verschijnt op 4 mei. Op die dag houdt men een releaseparty in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Dat wordt een luidruchtige dodenherdenking…

Wolff is nog steeds een trio met een aanstekelijke psychedelische sound die het beste van talrijke iconische bands als The Allman Brothers en Deep Purple in zich verenigt. De band bestaat inmiddels 11 jaar en kent net als bijvoorbeeld een stabiele line-up met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammondorgel. Door tal van tournees is de band inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land. In de biografie die we mochten ontvangen staat het als volgt: “DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit.”

Voor hun 6e studioalbum trok de band zich in de zomer van 2017 terug in hun eigen analoge ‘Electrosaurus Southern Sound Studio’. Een idyllische plek, gevestigd in een werfkelder langs de Oudegracht in Utrecht, vol met opnameapparatuur en versierd met antieke lampen, Perzische tapijten en opgezette dieren. Daar werd Thrust volledig door de band zelf opgenomen en geproduceerd.

Qua songs en teksten is de band overduidelijk een andere koers gaan varen. Ze pakken hedendaagse sociale en politieke kwesties aan op Deceit & Woo, geschreven op de dag van de inauguratie van Donald Trump. En ze belichten het politieke klimaat dichter bij huis op het openingsnummer Big Talk. California Burning (hieronder te beluisteren) handelt over de luidruchtige maatschappij waarin we leven. Thema’s als gokken en de dood worden aangesneden op Tragedy, Not Today en Tombstone Child.

Vandaag de dag hebben de inmiddels mid-twintigers zich volledig ingesteld op creatieve vrijheid, legt Pablo uit. “We schrijven niet meer vanuit een voorbedacht concept, maar laten ons leiden door wat er op dat moment muzikaal tot stand komt. “

Tien jaar ervaring en dan je grootste album tot nu toe willen maken. Thrust vertegenwoordigt het rock-‘n-roll geluid van 2018; met woede, frustratie, emotie en soms desillusie over de huidige toestand van de wereld. En dat alles op een epische en uiterst groovy manier vastgelegd.

Je kunt het album hier voorbestellen.

Natuurlijk gaat de band op tournee om het album live ten gehore te brengen. Hieronder lees je de data.

  • MAR 30: NL – Schijndel, Paaspop Festival
  • APR 14: ES – Barcelos (PT), Monolithic Festival @ CCOB
  • APR 27: NL – Dirksland, Oranjepop
  • MEI 04: NL – Amsterdam, Paradiso- ALBUM RELEASE
  • MEI 11: NL – Rotterdam, Maassilo
  • MEI 12: NL – Nijmegen, Doornroosje
  • MEI 19: NL – Sittard, Volt
  • MEI 24: NL – Groningen, Oosterpoort
  • MEI 25: NL – Tilburg, 013
  • MEI 31: DE – Hamburg, Schanzenzelt (Tentstage)