×

Nieuws

14 augustus 2011

Nieuw Coldplay album: MYLO XYLOTO

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Parlophone/EMI

Coldplay’s vijfde studioalbum, Mylo Xyloto (uitgesproken als my-lo zy-lieto), komt uit op 21 oktober. Het album is geproduceerd door Markus Dravs, Daniel Green, Rik Simpson en ook nog eens onder handen genomen door Brian Eno. Voorafgaand aan het nieuwe album verschijnt op 12 september de nieuwe single Paradise, als opvolger van de huidige single Every Teardrop Is A Waterfall.

Mylo Xyoloto verschijnt in digitale vorm, op CD en op vinyl. De 180-grams vinyl editie bevat een 12”x36” poster. Een speciale limited edition Pop-Up albumversie is eveneens beschikbaar en bevat een 12”x12” hardback boek met graffiti pop-up art ontworpen door David A. Carter, vinyl, CD en exclusief materiaal waaronder foto’s, fragmenten uit het studiodagboek en persoonlijke aantekeningen van de band. De ‘omkeerbare’ albumcover werd vandaag onthuld op www.coldplay.com. De helft van de CD’s zullen verschijnen met het full color artwork als cover, terwijl in de overige 50% het CD boekje omgedraaid is, waarbij een voorblad met een uitsnede van de initialen “M X” over het gekleurde artwork is geplaatst.

Mylo Xyloto is de opvolger van het album ‘Viva La Vida’ uit 2008 dat in 36 landen de nummer 1 positie behaalde, waaronder in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.