×

Nieuws

07 februari 2018

Myles Kennedy debuteert als solo artiest

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Napalm Records

Zanger Myles Kennedy maakte het voorbije decennium furore als zanger van Alter Bridge en Slash & The Conspirators. Beide bands hanteren het motto van dik hout zaagt men planken en gooien de ene na de andere stevige beuker op de plaat. Er is niet of nauwelijks ruimte voor subtiliteit en afgaand op de laatste albums van beide bands is er nauwelijks variatie. Kennedy deed een aantal sessies met Jimmy Page en John Paul Jones als vervanger voor Robert Plant in Led Zeppelin, maar het drietal besloot uiteindelijk om de muzikale erfenis van die legendarische band te laten voor wat het is.

Op 9 maart verschijnt het solodebuut van Myles Kennedy die muzikaal in niets lijkt op de muur van lawaai die hij bij Slash en Alter Bridge produceert. Ingetogen akoestische liedjes waarop Kennedy zijn zielenroerselen blootlegt. Zo gaat het titelnummer Year Of The Tiger over de dood van zijn vader die in 1974 (het Chinese jaar van de tijger) overleed. Het album bevat twaalf nummer waaruit Kennedy’s waardering voor zowel akoestische muziek als blues blijkt. Op het album speelt hij naast de gitaarpartijen ook mandoline, bas en banjo.

Het zal voor de liefhebbers van Kennedy even wennen zijn om geen gitaarmuur en beukende ritmesectie te horen, maar introverte bespiegelingen als Haunted By Design en Ghost Of Shangri La.

Over Year Of The Tiger zegt Kennedy: “probably the closest thing to a full-on concept record that I’ve ever written. I mean, the story is congruent throughout the entire… It basically tells a story from start to finish, and it documents when my father passed away when I was a kid and basically what happened after that with my mom, my brother and I — it tells that story,” he said. “So it’s a full-on concept from start to finish.”

Om het album te promoten gaat Kennedy ook op tournee. Op 13 maart staat hij in de Amsterdamse Melkweg en twee dagen later in het Belgische Vosselaar. Hieronder kun je alvast twee nummers beluisteren.