×

Nieuws

04 september 2011

Music in my soul: De biografie van Noah Howard

Geschreven door: Dick Hovenga

Altsaxofonist en componist Noah Howard was bezig om het verhaal over zijn leven te schrijven toen hij vorig jaar op 3 september plotseling overleed. Het net verschenen boek Music in my soul vertelt het verhaal over een getalenteerde en binnen de jazz invloedrijke vernieuwer. Met fijne precisie en een feiloos geheugen schrijft Howard over zijn jeugd, zijn familie en mede muziekanten. Daarnaast verhaald hij over zijn muzikale ontwikkelingen, zijn reizen en zijn frustratie over de muziekindustrie.

Noah’s dood betekende niet alleen een zware schok voor de liefde van zijn leven, Lieve Franken, maar veroorzaakte tevens een schok in de wereld van de muziek. Zijn weduwe nam de zware taak op zich om zijn nalatenschap te overzien, de muziek te herschikken, de laatste woorden aan zijn biografie te vervolmaken en foto’s te verzamelen. De Amerikaanse uitgeverij Buddy’s Knife gaf al snel aan interesse te hebben om een biografie van Howard te willen publiceren.

Noah’s ziel was vol van muziek en muziek was de liefde voor zijn leven. Zijn 200 composities , 48 CD/LP ‘s en zijn verhalen zullen zijn legende levend houden en velen inspireren. Zijn levenslange droom om de wereld over te reizen en mensen te inspireren met zijn muziek, is voldaan. Music In My Soul is Noah’s verhaal, voorzien van talloze foto’s, een uitgebreide discografie and his vibe that makes it sing.