×

Nieuws

31 maart 2019

Motel Mozaïque 2019: een smakelijk buffet van beloftes staat ons te wachten

Geschreven door: Natalie Polman

Tijdens Motel Mozaïque dompel je jezelf twee of drie dagen onder in vele facetten van kunst, maar Written In Music concentreert zich op vrijdag 19 en zaterdag 20 april natuurlijk op de muziek.

De line-up van deze 19e editie is even smakelijk als uiteenlopend: alles wat nu – of  al even – hot is in de alternatieve popmuziek komt hier bijeen en speelt op veertien locaties verspreid over Rotterdam. Soms zijn het niet puur muzikale acts die je aantreft; zo vertaalt Colin Self (vrijdag 00.45 – 01.30 uur in Worm) zijn elektronische producties in een theatraal spektakel vol ‘dans, drag en visuals’ en zie je de verfilming van het leven van een ex-gabber die zijn nieuwe leven in de klassieke na de filmvertoning direct live voorspeelt op piano (Wognum, vrijdag 17.00 – 18.30 uur in Theater Rotterdam Schouwburg).

Acts

Op ‘MoMo’ zie en hoor je bands die al een tijdje ‘lekker gaan’ (Altin Gün, The Homesick, Yak, Cherry Glazerr, Cocaine Piss), nieuwe(re) bands (Price – bestaande uit leden van onder meer Korfbal en Creepy Karpis, de Rotterdamse band Anemone – ontstaan uit The Afterveins, Tessel – en natuurlijk Britse beloftes als Swine Tax, Black Midi en Fontaines D.C.).

Maar er is meer dan alleen hevige of alternatieve gitaarmuziek. Ook aan liefhebbers van andere genres is gedacht. Zo laat Sylvie Kreusch, de vriendin en muze van Maarten Devoldere (Balthazar/Warhaus) horen dat ze het ook prima alleen aan kan, keert Panda Bear vijftien jaar na zijn eerste optreden op Motel Mozaïque – als onderdeel van Animal Collective – terug, horen we hoe Kokoroko Afrobeat toegankelijk maakt aan een nieuwe generatie muziekliefhebbers en kun je je laten meevoeren door de continue pianostromen van Lubomyr Melnyk uit Oekraïne.

En dat is nog maar een greep uit het bijzondere en kleurrijke programma. Written In Music gaat vrijdag en zaterdag op avontuur en verslaat het muziekprogramma van Motel Mozaïque in woord en een beetje beeld.

Tickets

Zelf ook op avontuur? Een passe-partout voor drie dagen (donderdag t/m zaterdag) kost €75, twee dagen €65 en dagtickets €37,50 op vrijdag of zaterdag (donderdag €21,50). Studenten en CJP-leden krijgen €17,50 korting op passe-partouts en €13,50 op dagkaarten! Koop hier je tickets en check hier de hele line-up! En bekijk hier waar je zou kunnen overnachten!