×

Nieuws

24 februari 2016

MONEY komt de prachtsongs van Suicide Songs live spelen

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Bella Union

Met optredens in Rotterdam, Amsterdam en, via een doorsteek door Scandinavië, een paar dagen later in Brussel doet het uit Manchester afkomstige MONEY de komende week de Lage Landen aan. Het net verschenen meesterstuk Suicide Songs is de basis van de optredens.

Dat wij MONEY fans zijn mag duidelijk zijn. Het debuut van de band The Shadow Of Heaven belandde in onze jaarlijst van 2013 en met het weergaloze nieuwe album Suicide Songs zal dat niet anders zijn. De band weet prachtige songs te schrijven waarbij in de teksten ziel en zaligheid is gestopt. Weinig zangers hebben de kracht om er zo voor te gaan als zanger Jamie Lee. Zowel op plaat als live. En zijn maten gaan er al net zo voor met een heerlijk groots geluid waarover hun melodieën dan weer in grooves dan weer in prachtige soberheid een ideale weg vinden.

MONEY is echt een band die je ook live moet zien. Juist op het podium komen hun songs nog harder binnen. Dus laat je niet weerhouden de komende week en pak je kans een van de beste Britse bands van dit moment te gaan zien.

https://www.youtube.com/watch?v=OecJg2lav34

MONEY live:

  • Zaterdag 27 februari: V11, Rotterdam
  • Zondag 28 februari: Bitterzoet, Amsterdam
  • Vrijdag 4 maart: Beursgebouw, Brussel