×

Nieuws

04 april 2013

Moddergooien in nieuwe clip John Coffey

7INCH_DirtnstonesDe Utrechtse punk/rock ’n roll band John Coffey mag niet klagen. Na een bezetwisseling van zanger David Achter De Molen voor Art van Triest en bassist Christoffer van Teijlingen voor Twan Eikelenboom en een zowel door pers als publiek uiterst positief ontvangen tweede album Bright Companions, gaat het alleen maar bergopwaarts.

Met vijf bejubelde optredens op Eurosonic/Noorderslag, succesvolle concerten op onder meer Speedfest en Paaspop en een propvolle tourlijst in Nederland en Duitsland nog in het verschiet, worden nu opgevolgd door Dirt & Stones, de derde videoclip van Bright Companions, de hitmachine die de band uitgebracht heeft. Het is de eerste clip die niet in één shot is opgenomen, zoals voorgangers Romans en Featherless Redheads.

Dirt & Stones. Zo’n titel behoeft natuurlijk een clip vol vuiligheid. Opgenomen in de wonderschone achtertuin van bassist Richard van Luttikhuizen (tevens producer en regisseur, samen met Jefta Varwijk) gedecoreerd met wasmachine en een stel opgetrommelde vrienden (?) wordt het vijfkoppige rockmonster plots bekogeld met (deels bevroren) modder. Het lijkt ze niet te deren. Zoals het echte mannen betaamd strijden ze gewoon door. Alleen een paar 7INCH_Dancerverzwikte enkels, kapot tuinmeubilair en wat krasjes waren de offers.

Nog meer nieuws: op 20 april aanstaande, jawel, Record Store Day, zal Dirt & Stones op een gouden (!) 7” vinyl verschijnen inclusief een volledig nieuwe single getiteld Dancer, Dancer. Fans kunnen hun hart dus ophalen de komende tijd.

Check hier het modderbad in Richard’s achtertuin: