×

Nieuws

27 april 2014

Metropole Orkest naar BBC Proms in Royal Albert Hall

Geschreven door: WiM Redactie

Het Metropole Orkest is uitgenodigd voor de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen. Het Metropole Orkest is daarmee als eerste niet Engelse orkest ooit gevraagd invulling te geven aan een van de meest sprekende avonden van deze serie: de Late Night Prom op 19 augustus 2014 een Prom speciaal voor orkestrale jazz, R&B, soul en pop.

Deze 45e prom van 2014 zal in het teken staan van de samenwerking tussen het Metropole Orkest en singer-songwriter Laura Mvula. Mvula en het MO hebben eerder dit jaar een album opgenomen in de Abbey Road Studios waarvan de release voor de zomer wordt verwacht. Jules Buckley, chef-dirigent van het Metropole Orkest: “De Proms is de meest beroemde serie ter wereld, in een van de meest beroemde zalen ter wereld. Dat de projecten die we met het Metropole Orkest ontwikkelen zo interessant, breed gedragen en kwalitatief hoogstaand zijn dat de BBC dit in de meest prestigieuze serie in een Late Night Prom wil hebben is iets waar we echt heel erg trots op zijn. Samen met Laura Mvula belooft dit een hele bijzondere beleving te worden!”

Marc Altink, managing director: “De uitnodiging van de BBC om te komen spelen in deze serie bevestigt het internationale ambassadeurschap van Nederland voor de symfonische pop- en jazzmuziek. Waarmee opnieuw is bewezen wat het belang is van het Metropole Orkest binnen de Nederlandse cultuur.”

De BBC Proms staan bekend als de grootste concertserie ter wereld met per seizoen tientallen miljoenen kijkers en luisteraars. Naast de reguliere concerten zijn de hoogtepunten de beroemde “Last Night of the Proms” en de “Late Night Prom”. Deze Late Night Prom zal live worden uitgezonden via BBC radio 3 om 23:15u Nederlandse tijd.