×

Nieuws

23 augustus 2018

Metropole Orkest & Bokanté: Jules Buckley en Michael League werken wederom samen

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Real World Records

Op 28 september komt het album What Heat uit, de samenwerking tussen het Metropole Orkest en Bokanté. Het is een nieuwe samenwerking tussen het Grammy winnende koppel Jules Buckley en Michael League.

Bokanté de nieuwe band van Snarky Puppy’s Michael League maakte de afgelopen jaren op de podia al indruk door hun mix van jazz, rock, blues doorspekt met Afrikaanse en Arabische invloeden. En de energie en muzikale klasse die League altijd weer in zijn bands weet te stoppen. Met Strange Circles maakten ze vorig jaar hun albumdebuut.

bokante22

De samenwerking tussen Buckley, League en het Metropole Orkest dateert reeds uit 2014 toen op twee avonden het album Sylva werd opgenomen. Dat album betekende (terecht) de grote doorbraak van Snarky Puppy en wederom de constatering dat we met het Metropole Orkest het allerbeste jazz- (en pop)orkest ter wereld hebben. De samenwerking tussen Jules Buckley, dirigent van het Metropole, en Michael League, bandleider Snarky Puppy, dateert natuurlijk al van verder daarvoor. League leverde de muziek en vroeg Buckley deze te arrangeren voor orkest. De opnamen vonden uiteindelijk plaats in de Energiecentrale in Dordrecht waar het publiek tussen band en orkest in mocht zitten.

metropole

What Heat is het tweede album van Bokanté en dus gelijk heel ambitieus. Buckley toog een aantal keren naar New York om daar met League te overleggen welke kant de arrangementen op zouden gaan. De acht composities laten horen waarom de combinatie Buckley en League een wonderlijk mooie is. Het Britse platenlabel Real World pakte het album op om uit te brengen. (1CD/2xLP).

Het album wordt met een fikse Nederlandse tour in september gevierd:

  • Zaterdag 29 september: Muziekgebouw Frits Philips , Eindhoven
  • Zondag 30 september: De Oosterpoort, Groningen
  • Maandag 1 oktober: Melkweg, Amsterdam
  • Dinsdag 2 oktober: Theater Heerlen, Heerlen
  • Woensdag 3 oktober: Tivoli Vredenburg, Utrecht