×

Nieuws

23 januari 2015

Marduk Op Tournee Met Belphegor

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Century Media Records

Het lijkt wel of Marduk constant op tournee is. Halverwege de maand januari van dit jaar waren ze samen met Inquisition in Australië en Nieuw Zeeland. Daarna gaan ze voor optredens met Shining naar het eiland van Japan. Eind februari is Europa aan de beurt.

Ter promotie van hun nieuwste album Frontschwein gaat Marduk op tournee met Belphegor en spelen op donderdag 19 februari in Baroeg (Rotterdam), vrijdag 20 februari in Effenaar (Eindhoven), zaterdag 21 februari in Het Bolwerk (Sneek) en zondag 22 februari in Biebob (Vosselaar, België). De band vervolgt de reis met optredens in Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Italië om begin maart te eindigen in Slovakije. Het tweede deel van de tournee wordt vervolgt met optredens in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Er schijnt nog een derde deel te komen, waarschijnlijk met optredens in het Oosten.

Met drie optredens besteed de band veel aandacht aan de Nederlandse fans. Negen optredens in Duitsland lijkt veel, maar het land is dan ook bijna negen keer groter dan het onze. Dat zou betekenen dat Marduk 27 optredens in Duitsland zou moeten geven. Echter de bevolkingsdichtheid per vierkante kilometer in Duitsland is anderhalf keer kleiner dan in Nederland. Dus dan zou de band 40,5 keer moeten spelen om het aantal concerten in Duitsland en Nederland gelijk te houden. Dat zou Marduk nooit doen.