×

Nieuws

14 mei 2018

Luxueuze heruitgave van Guns N’ Roses debuut

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Universal

Op 29 juni wordt Appetite For Destruction, het debuutalbum van Guns N’ Roses opnieuw uitgebracht in diverse versies, variërend van een losse CD tot een  waanzinnig uitgebreide box set. Het debuutalbum verscheen ruim dertig jaar geleden en katapulteerde Guns N’ Roses binnen een mum van tijd van clubs naar stadions. Nu drie leden van de originele bezetting (Axl Rose, Slash en Duff McKagan) weer herenigd zijn en wereldwijd stadions uitverkopen, achtte de platenmaatschappij de tijd rijp om eens flink uit te pakken met een luxe heruitgave van het debuutalbum dat kolossale hits als Sweet Child O’ Mine, Welcome To The Jungle en Paradise City opleverde.

De duurste variant is een Locked N’ Loaded box set in een gelimiteerde uitgave met vier CD’s, een BlueRay disc, zeven LP’s, zeven vinyl singles, een boek met exclusieve foto’s en een hele rits verzamelobjecten zoals replica’s van de vijf schedels die het hoesontwerp sierden.

guns_box

Een stuk minder prijzig zijn de dubbel CD uitgave, de dubbel LP versie (180 gram) en voor hen met een kleiner budget de losse (geremasterde) CD. Ook op digitale media zullen de diverse versies te horen zijn. De interesse gaat natuurlijk uit naar de nummers die nog nooit eerder verschenen zoals de 25 demo’s van Sound City sessies uit 1986 en de nummers die wel voor het debuut warden opgenomen maar niet uitgebracht zoals Shadow Of Your Love (dat je hieronder kunt beluisteren).

Er is ook een vroege versie van November Rain dat later op Use Your Illusion verscheen, een cover van Elvis Presley’s Heartbreak Hotel, Aerosmith’s Mama Kin en Rolling Stones’ Jumpin’ Jack Flash. Kortom, genoeg materiaal om de fans te laten watertanden en hun bootleg versies in te ruilen voor betere opnamen.

Guns N’ Roses staat na 5 en 6 juni 1993, 2 juli 2006 en 12 juli 2017 op 4 juli a.s. voor de vijfde keer in het Goffert Park in Nijmegen. Er zijn nog steeds kaartjes verkrijgbaar. Het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn want Slash heeft inmiddels een nieuw album opgenomen met Myles Kennedy en zijn Conspirators en Axl wordt steeds vaker in verband gebracht met Angus Young en een nieuwe versie van AC/DC.