×

Nieuws

27 juli 2016

Lowlandsprogramma compleet met Lowlands Science

Geschreven door: WiM Redactie

Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Tijdens Lowlands treden gedurende drie dagen en nachten in twaalf tenten meer dan 250 acts op, waaronder Muse, Sigur Rós en The Last Shadow Puppets. Naast een uitgebreid alternatief muziek- en kunstprogramma kunnen bezoekers op Lowlands deelnemen aan bijzondere wetenschappelijke onderzoeken in het kader van wetenschapsprogramma Lowlands Science, dat iedere dag plaatsvindt in het Lowlands Science Dorp naast de Echo.

Lowlands Science kende op Lowlands 2015 een succesvol debuut. Er was een enorm lab aanwezig op het festivalterrein waarin bezoekers omwille van de wetenschap onderwerp werden van experimenten. Lowlands Science is een win-win situatie voor zowel de bezoeker als de wetenschapper. Het driedaagse festival waarbij zo’n 55.000 individuen een unieke gemeenschap vormen waarin men geniet van muziek, cultuur en elkaar, vormt namelijk het ideale onderzoeksterrein voor wetenschappers, terwijl het publiek kan kiezen uit een scala leuke en interessante proefkonijnenavonturen.

BusLowlands

Ook dit jaar kunnen Lowlanders zich opnieuw laten onderwerpen aan bijzondere onderzoeken en experimenten. In februari heeft Lowlands wetenschappers opgeroepen voorstellen te doen voor onderzoek op het festival met anonieme of vrijwillige medewerking van de festivalbezoekers, gebruik van het terrein, enzovoort.

Compleet

Het Lowlandsprogramma is inmiddels compleet, dus het grote puzzelen kan beginnen: de blokkenschema’s staan online. Vandaag zit bovendien de officiële programmakrant gratis bij nrc. next, met veel extra info, artwork en achtergronden. Hij is bovendien online te lezen.

Meer informatie? Zie www.lowlands.nl.