×

Nieuws

06 juni 2013

Live in Tivoli: Ghost en Selim Lemouchi & His Enemies

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Republic Records

Het Zweedse combo Ghost speelt dinsdag 11 juni in Tivoli in Utrecht. De carrière van deze band is in een stroomversnelling gekomen sinds het verschijnen van hun eerste album Opus Eponymous in oktober 2010. De identiteit van de bandleden is gehuld in mysterie; de muzikanten verschijnen met bedekt gezicht op het podium en het gezicht van de zanger is als doodskop onherkenbaar geschminkt. Behalve deze visuele aspecten speelt de band ook nog eens erg goede retro heavy metal! Hun tweede album Infestissumam is dit jaar verschenen via Republic Records en bereikte in hun eigen land nummer 1 in de Sverigetopplistan.

In het voorprogramma staat de band Selim Lemouchi & His Enemies. Die naam is natuurlijk bekend van The Devil’s Blood, onze eigen psychedelische occulte band. The Devil’s Blood is gestopt, maar dat weerhoudt Selim er niet van om muziek te blijven maken. Dit project is een samenwerkingsverband met onder andere gitarist Robby Geerings van The Alabama Kids. Ook deze band blijft gehuld in mysterie, maar dat lijkt me in dit geval geen voorbedachte rade.

Een mysterieus avondje metal in Tivoli! Het zou wel eens een opmerkelijk concert kunnen worden. Twee veelbelovende namen die hier wellicht muziekgeschiedenis gaan schrijven. Wie zal het zeggen? Zorg er in ieder geval voor dat je het niet mist!