×

Nieuws

13 december 2011

Liberteer, Anarcho Grind uit Californië

Geschreven door: Sicco Roukema

Label: Relapse

Er staat weer heel wat uitstekend werk op uitkomen via het gerenommeerde Relapse label. Zoals Liberteer, de nieuwe band van Cretin en Citizen bassist Mathew Widener.

In Liberteer gaat hij tekstueel maar ook muzikaal een andere kant op. Wees gerust, de grindcore invloeden blijven, maar ditmaal verrijkt hij dat geluid met blazers, marsmuziek en trash metal invloeden. Tekstueel is de band politiek getint, of beter, anti politiek. Wilder zijn kijk op politiek is de afgelopen 6 jaar sterk veranderd en daarom moest Citizen plaats maken voor Liberteer. Waar hij eerst nog wilde schoppen tegen de gevestigde orde, heeft hij nu de anarchistische denkwijze omarmt en wil hij het totale systeem omver blazen. Als dat met muziek zou kunnen, geef ik ‘m een goede kans na het beluisteren van de eerste track die hij aan het publiek heeft prijs gegeven

Wie wil horen hoe deze band klinkt, het debuut album Better To Die on Your Feet Than Live On Your Knees, komt namelijk pas in februari 2012 uit, kan hier alvast een tweetal songs beluisteren op hun facebook pagina en hier een track die ze op het Amerikaanse Decibel magazine hebben geplaatst. Let vooral op de geweldige break in Build The System. Voor grindcore liefhebbers een band om in de gaten te houden..