×

Nieuws

14 april 2012

Leave Your Body Behind: Richard Hawley rules!!!!

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Mute

Wij zijn al jaren dikke fans van Sheffield’s own Richard Hawley. Wat een geweldige gitarist, zanger en songschrijver is die man toch. Met zijn heerlijke explosieve nieuwe single Leave Your Body Behind You zal ook Nederland plat gaan.

In thuisland Engeland wordt Hawley al jaren op handen gedragen. Niet alleen zijn eerste band The Longpigs, zijn gastrol binnen Pulp (hij is dikke vrienden met Jarvis Cocker) maar vooral ook zijn prachtige derde solo album Coles Corner uit 2005 maakte Hawley een ware muzikale ontdekking. Zijn tijdloze songs, zijn naar crooning neigende prachtstem maar zeker ook zijn geweldige gitaarwerk maakten Hawley iemand om flink rekening mee te gaan houden. Met het daarop volgende Lady’s Bridge (2007) werd zijn status bevestigd en door het meeschrijven aan Fix It, afkomstig van het doorbraak album Seldom Seen Kid, van het uit Manchester afkomstige Elbow, en het live meespelen bij de grote stadionconcerten die Elbow vervolgens deed, werd Hawley ineens een bekende verschijning. Met zijn meesterlijke album Truelove’s Gutter (2009) maakte hij een van de allerbeste albums van dat jaar.

Opvallend genoeg werd door zijn platenlabel maar weinig actie ondernomen om Hawley ook buiten Engeland aandacht te geven. Met zijn nieuwe album Standing At The Sky’s Edge, wat op 7 mei zal gaan verschijnen, gaat dat gelukkig anders worden. Met een eerste single zo goed als Leave Your Body Behind wordt er gelijk een geweldige start gemaakt.