×

Nieuws

19 oktober 2010

Kunst van Triptykon, Giger en Castiglia

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Century Media Records

Via Centuria Media Records verschijnt op 25 oktober Eparistera Daimones – The Complete Sessions van Triptykon. Deze limited edition vinyl box set bevat de volgende items:
1. het album Eparistera Daimones op dubbel picture disc LP met openklap hoes, bedrukte binnenhoes en een tweetal posters
2. de EP Shatter op picture disc LP met de standaard cover en bedrukte binnenhoes

De doos waarin dit alles zit is gemaakt van zwaar karton met een matte finish, zilver logo print en de bandnaam in reliëf. Deze package is gelimiteerd tot een oplage van 500 en zijn met de hand genummerd. Op de site van CM Distro is dit package te bestellen.

Dit is de eerste keer in 17 jaar dat de Zwitserse kunstenaar H.R. Giger een band gemachtigd heeft om gebruik te maken van een van zijn werken. In 1985 verscheen To Mega Therion van Celtic Frost, de voorloper van Triptykon. Het is bekend dat zanger/gitarist en oprichter van de band Thomas Fischer een enthousiast bewonderaar is van H.R. Giger en zijn werk. Verder verzorgd de surrealistische kunstenaar Vincent Castiglia uit New York. Deze man heeft portretten geschilderd van de leden van de band met zijn eigen bloed.

Triptykon is momenteel op tournee door de Verenigde Staten. Samen met 1349 en Yazuka wordt een negental shows gegeven onder de titel Weltenbrand Tour 2010. Hopelijk komt de band in 2011 nog eens voor een optreden naar Nederland!