×

Nieuws

15 mei 2013

Korte films van Anouk in première

Geschreven door: WiM Redactie

Vanmiddag. woensdag 15 mei, zijn een viertal korte films van Anouk tegelijk in première gegaan op het VEVO-kanaal van de zangeres. Regisseur Dana Nechushtan maakte de films bij de vier tracks van het nieuwe album Sad Singalong Songs, waaronder de Songfestivaltrack Birds.

Naast Birds zijn er videoclips gemaakt bij Kill, The Good Life en Pretending As Always. De Nederlandse regisseur Dana Nechushtan, onder andere bekend van televisieseries Dunya en Desie, Annie M.G. en Nachtrit, is het zogenoemde brein achter de videoclips en kreeg van Anouk carte blanche om de films te maken.

De hoofdrol in de videoclip bij Birds wordt gespeeld door Igone de Jongh, een ballerina bij Het Nationaal Ballet. In de drie overige clips zijn onder anderen Anneke Blok, Monic Hendrickx, Martijn Lakemeier en Raymond Thiry te zien. Daarnaast speelt Anouk zelf ook rollen in de korte films, waaronder die van een politieagent.

Vanaf woensdag 15 tot en met 18 mei zijn de korte films ook te zien in EYE (Amsterdam), als voorprogramma van een aantal reguliere voorstellingen.

Het album Sad Singalong Songs is vanaf vrijdag 17 mei overal verkrijgbaar.

 

Update: de vier films zijn om 13.00 uur op het VEVO-kanaal van Anouk in première gegaan.