×

Nieuws

03 december 2013

Kies zelf de setlist van Metallica op Pinkpop 2014

Geschreven door: Richard Verbrugge

Op maandag 9 juni 2014 zal Metallica de 45ste editie van het Pinkpop festival afsluiten. Het wordt het tweede optreden van de band op het festival in Landgraaf nadat ze er eerder in 2008 speelden. De band speelt net als bij andere shows in Europa een zogenaamde all request show. Fans die online tickets kopen voor Pinkpop worden uitgenodigd om te stemmen en gezamenlijk de setlist samen te stellen. Er kan gekozen worden uit bijna 140 nummers. Van de traditionele set van 18 nummers die Metallica zal spelen zullen er 17 afkomstig zijn uit de bovenste regionen van deze de lijst en, omdat de band ook een bijdrage wil leveren, is het achttiende nummer een gloednieuw nummer. Fans kunnen op www.metallica.com bekijken op welke nummers is gestemd door andere fans en het wat het eindresultaat is voor hun show. We kunnen nu al voorspellen dat de setlist zal bestaan uit nummers van de eerste vijf albums en wat covers zoals Am I Evil (Diamond Head) of The Small Hours (Holocaust). Er is vrijwel niemand die stemt voor materiaal van Load, Reload, St. Anger of het wanstaltige Lulu.

Net als bij vorige (zeer) lucratieve optredens op grote festivals voert Lars Ulrich aan dat de band behoefte heeft aan een ontsnapping uit de studio. “We worden zo langzamerhand knettergek tussen de vier muren van de studio en zijn eraan toe om in mei en juni volgend jaar weer nieuwe energie te krijgen van onze toegewijde Europese vrienden,’ zegt Ulrich. Flauwekul natuurlijk, want de band die net een film (en bijbehorende soundtrack) heeft afgeleverd, moet de studio nog in voor het maken van de opvolger van Death Magnetic die ergens in 2015 moet uitkomen.

Afijn, mocht je Metallica die pas de voorbij jaren zijn status als populairste metalband verloor, willen aanschouwen, dan kun vanaf zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en de bekende eigen voorverkoopadressen in Limburg een kaartje bestellen.

De 45ste editie van het Pinkpop festival zal weer vertrouwd tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden: zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni 2014 vormt Megaland in Landgraaf weer het decor voor een nieuwe editie van het festival. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 12 maart 2014 in poptempel Paradiso te Amsterdam.