×

Nieuws

21 juni 2013

Kelly Pratt (Bright Moments) eert James Gandolfini

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Luaka Bop

Kelly Pratt, het alias voor Bright Moments, brengt vanaf het dak van New York een prachtige ode aan de woensdag, onverwachts, aan een hartaanval, overleden acteur James Gandolfino. De man die zoveel prachtige rollen speelde (True Romance, Get Shorty en Zero Dark Thirty) maar onsterfelijk werd in de rol van Tony Soprano.

Pratt is bekend als het brein achter Brooklyn band Bright Moments die in 2012 het zeer fraaie album Natives uitbrachten uit via het in New York gevestigde Luaka Bop. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het label mede eigendom is van David Byrne en Pratt reeds vele jaren optimaal betrokken is bij het maken van arrangementen bij de songs van Byrne. Als multi instrumentalist is Pratt ook volop betrokken geweest bij het tot stand komen van Neon Bible van Arcade Fire, vrijwel alles van Beirut en was hij de belangrijke man binnen de blazerssectie van LCD Soundsystem.

Deze video werd donderdag 20 juni 2013 in New York geschoten door Written in Music fotograaf Inigo Garayo, die momenteel in New York woont. De video is een korte introductie op een zeer uitvoerige speciale over het geweldige platenlabel Luaka Bop, die volgend jaar 25 jaar bestaat.