×

Nieuws

04 januari 2012

Justin Vernon zet Bonnie Raitt terug in de schijnwerpers

Geschreven door: Dick Hovenga

Met een gloednieuw album van legende Bonnie Raitt op komst is het goed om te zien dat grote nieuwe helden als Justin Vernon (Bon Iver) en Adele haar songs coveren. Met prachtversies van het door Raitt naar de eeuwigheid gezongen I Can’t Make You Love Me en Nick of Time is Raitt via vooral Vernon weer helemaal terug na een 7 jaar lange pauze.

Een pauze die volgde op de dood van haar beide ouders, haar broer en een heel goede vriend. Na decennia lang albums maken en de wereld over toeren besloot Raitt zich ‘even’ volledig op haar privé leven te richten. Dat de pauze uiteindelijk 7 jaar duurde ging ongemerkt aan haar voorbij. Ze schreef ondertussen wel songs en speelde veel in de huiselijke omgeving. Toen ze uiteindelijk weer de stap nam om songs op te gaan nemen vroeg ze producer/songwriter Joe Henry haar te helpen. Om alles volledig naar zichzelf toe te trekken en niet meer afhankelijk te zijn van platenmaatschappijen startte ze vervolgens ook haar eigen platenlabel Redwing. Het nieuwe album, met daarop onder meer 2 Bob Dylan covers en een reggae versie van de Gerry Rafferty compositie Right Down The Line, zal in april gaan verschijnen.

Om alvast in de Raitt stemming te komen hebben we de geweldige Justin Vernon versie van I Can’t Make You Love Me hier voor je klaar staan. https://www.youtube.com/watch?v=Q3VjaCy5gck