×

Nieuws

21 december 2016

Judas Priest blaast stoom af met heruitgave Turbo

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Sony

In de eerste helft van de Jaren tachtig bracht Judas Priest een aantal fantastische albums zoals Screaming For Vengeance en Defenders Of The Faith. Na hun doorbraak met British Steel (1980) werd Judas Priest dankzij die album een van de grootste bands in het heavy metal genre. Medio jaren tachtig kwam de glamrock sterk opzetten en verkochten bands als Bon Jovi, Cinderella en Motley Crue miljoenen exemplaren van hun albums.

Judas Priest wilde een graantje meepikken van die lucratieve Amerikaanse markt en ging een meer commerciële koers varen. Het resultaat heette Turbo en werd in de Verenigde Staten en Canada een groot succes. De harde kern van Europese fans was er minder blij mee en vond dat de band een knieval maakte voor de commercie. De lederen outfits van de band werden meer trendy om aan te sluiten bij het tijdsbeeld. Pas met de release van Painkiller (1990) rehabiliteerde de band zich bij hun Europese fans. Inmiddels zijn we dertig jaar verder en acht de band (en het label) de tijd rijp voor een heruitgave.

Op 3 februari 2017 verschijnt een remaster van Turbo op 150 grams vinyl en een triple cd met het album en een concertregistratie getiteld Live in Kansas opgenomen tijdens de Fuel For Life tournee in 1986. In de setlist van dat concert zaten (toen) nieuwe nummers als Out In The Cold, Locked In en Turbo Lover, maar ook vertrouwde krakers als Victim Of Changes, The Green Manalishi en de traditionele afsluiter Hell Bent For Leather.