×

Nieuws

16 maart 2017

John Mellencamp komt terug met Sad Clowns & Hillbillies

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Republic Records

We moeten nog even wachten maar op 28 april zal er een nieuw album van John Mellencamp verschijnen. Zijn alweer 23ste album heeft de titel Sad Clowns & Hillbillies meegekregen en is een samenwerking met Carlene Carter, de dochter van June Carter Cash en stiefdochter van Johnny Cash.

Het nieuwe album laat een terugkeer naar een meer elektrischer tegelijk eclectischer Mellencamp horen. Na een langdurige samenwerking met T Bone Burnett heeft Mellencamp er voor Sad Clowns & Hillbillies voor gekozen de productie zelf te doen. Bekendstaand om zijn persoonlijke en sociale teksten heeft Mellencamp een grandioze carrière opgebouwd die hem in thuisland Amerika nog steeds uitverkochte stadions oplevert.

De eerste single van het album is het el weer heel erg lekkere Grandview, een duet met country superstar Martina McBride. In januari bracht hij reeds het prachtige Easy Target uit, een politieke song die een reactie was op de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president. De song verhaald over de Black Life Matters beweging en over het wapengeweld dat in Amerika plaatsvind.

Deze zomer zal Mellencamp optimaal door Noord Amerika gaan touren. De 22 concerten tellende tour begint op 5 juni in Denver, Colorado met Emmylou Harris als speciale gast, Carlene Carter als vaste concertgast en Lily & Madeleine.

Sad Clowns and Hillbillies is de opvolger van het (terecht) veel geroemde album Plain Spoken uit 2014. Het was het zoveelste zeer succesvolle album voor Mellencamp die dan iets uit het Europese gezichtsveld verdwenen is maar in Amerika nog steeds met elk album zonder problemen in top 20 beland.

 

Tracklisting Sad Clowns & Hillbillies:

 1. Mobile Blue
 2. Battle of Angels
 3. Grandview (met Martina McBride)
 4. Indigo Sunset
 5. What Kind OF Man Am I
 6. All Night talk Radio
 7. Sugar Hill Mountain
 8. You Are Blind
 9. Damascus Road
 10. Early Bird Café
 11. Sad Clowns
 12. My Soul’s Got Wings
 13. Easy Target