×

Nieuws

03 maart 2017

Jef Neve komt met opvallend album met band en strijkers

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Universal

Na het grote succes van solo album One en de wereldwijde tour die daar op volgde komt op 17 maart met Spirit Control weer geheel andere Jef Neve naar voren. Opgenomen met band en strijkers laat het nieuwe album een muzikaal flink doorgroeiende Neve horen. Spirit Control is een zeer verrassend album dat Neve nu echt als wereldster op de muziekkaart zet.

Jef Neve zegt zelf over zijn nieuwe album: ‘Wat gebeurt er als je voelt dat je op volle kracht vooruit wilt? Wat als plotseling, in het midden van je leven, alle zeilen dezelfde kant uitwijzen? Wat gebeurt er als je eindelijk geleerd hebt om met beide voeten op de golven te blijven staan en je met een spectaculaire sprong weer op het strand beland? Het gevoel dat ik krijg met kitesurfen, het gecontroleerd gevecht met de zee en de wind, soms zelfs vliegend door de lucht, dat is wat ik gevonden heb in het leven. Spirit Control, of het idee dat je gevoel en geest eindelijk synchroon staan met wat je altijd hebt gewild, het gegeven dat jij aan het stuur staat, geeft een gevoel van enorme vrijheid. De prachtigste muziek is als het leven op zijn hoogtepunt: ruimte om te improviseren waarin de mooiste kleur door ieder zelf ingevuld kan worden in zijn of haar leven. Geniet van de muziek, geniet van het leven’.

De variatie in composities die Spirit Control kent maakt het, het meest diverse album van Neve. Met een fraaie met strijkers opgesierde Solitude, een van de hoogtepunten van One, als uitgangspunt ontvouwt zich op Spirit Control een prachtige nieuwe muzikale wereld. Een wereld waarin muzikale genres worden versneden tot een prachtig nieuw geheel maar tegelijk super herkenbaar blijft als de muziek van Jef Neve.

Het nieuwe album wordt gevoerd met een flink aantal release concerten. Zie daarvoor www.jefneve.com/agenda.