×

Nieuws

18 mei 2010

Jazz van Barbra nu ook live op CD en DVD

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Columbia

Naar aanleiding van haar door Dianne Krall geproduceerde jazzalbum ‘Love Is The Answer’ gaf Babra Streisand maar 1 concert. Dat was op 26 september 2009 in de Village Vanguard in New York voor een zeer selecte groep van maar 123 mensen.

Dat het concert puur voor een groep genodigden was, waaronder vrienden als Hilary en Bill Clinton, blijft een bizar verhaal. Het album bleek bij verschijning zo’n groot succes (het album kwam in vele landen op de 1ste plaats van de albumlijsten binnen) dat het Madison Square Garden weken achter elkaar uitverkocht had kunnen zijn. Een dik uitverkochte wereldtour zeer zeker ook. Maar Barbra heeft er geen zin meer in en dat is jammer. Gemeten aan de kwaliteit van de DVD/CD die nu van het concert is uitgekomen helemaal.

Met alleen begeleiding van piano, gitaar, bas en drums (verrassend genoeg geen Diane Krall) zingt ze de songs van het ‘Love Is The Answer’ album en voegt daar een paar Barbra klassiekers als ‘The Way We Were’ en ‘Evergreen’ aan toe. De kwaliteit is hoog en la Streisand is nog steeds bijzonder goed bij stem.